Skip to main content

wood meets food AND
Délice d'Agneau

Geroosterd lamshammetje, gegaard op cederhout
met hooi gedrenkt in St-Bernardus,
zelfgebakken Naanbrood en salade van komkommer, munt en pepertjes

Chef

Francis Vergotte

Communie- of lentefeest, opening van een nieuwe zaak, tuinfeest, personeelsfeest. Als u een reden heeft om te feesten, vindt u bij Wood meets Food de passende catering. Alle gerechten worden klaargemaakt op een Oklahoma, een houtgestookte pizza-oven, een Monolith keramische BBQ of in een Dutch Oven boven een open vuur.

Délice d'Agneau en Francis werkten samen aan een heerlijk recept met Lamsham. De bereidingswijze kunt u hieronder vinden.

Geroosterd lamshammetje, gegaard op cederhout met hooi gedrenkt in St-Bernardus, zelfgebakken Naanbrood en salade van komkommer, munt en pepertjes

Ingrediënten naanbrood

  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 50 gram yoghurt
  • 1 flinke snuif zout
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 flinke scheut olie
  • 1 flinke teen knoflook, fijngesnipperd

Lamshammetje

  • 1 lamshammetje
  • 1 cederhouten plank, 1 uur in water geweekt hooi, flink bevochtigd met St Bernardus Triple

Salade

  • 1 komkommer
  • 1 bosje verse munt
  • 1 à 2 rode pepertjes naar smaak
  • Mirin of een zachte azijn ( bv ciderazijn )

Bereiding naanbrood

Maak eerst de knoflookolie, meng hiervoor de olie met de stukjes knoflook en een snuif peper en zout. Zet even weg. Zeef het zelfrijzende bakmeel boven een kom en meng met de yoghurt en een flinke snuif zout.Kneed tot een elastische, zachte bal en verdeel deze bal in vier gelijke delen. Leg een stukje bakpapier op je aanrecht en bestrooi met een klein beetje zelfrijzend bakmeel. Rol hierop het deeg uit tot een dun naanbrood. Leg het brood op een matig warme BBQ,rooster lichtjes ingevet. Besmeer de bovenkant met wat knoflookolie. Bak ongeveer twee minuten en draai dan om. Bak deze kant nog ongeveer een minuut.

Lamshammetje

Meng het hooi met de St Bernardus Triple en leg dit op een cederhouten plank. Plaats het lamshammetje hierop en laat indirect garen in een matig warme BBQ tot een kerntemperatuur van +/-65°C.

Salade

Schil de komkommer en snij in fijne, lange slierten.Snij de verse munt en het pepertje fijn. Meng dit samen met een goeie scheut mirin onder de komkommer. Laat een uurtje trekken in de koelkast, kruid af met peper en zout. Serveer: Snij het lamshammetje in mooie plakken en serveer met het versgebakken Naanbrood en de komkommersalade. Extra: Serveer met wat schijfjes aangebakken/gegrilde zoete aardappel.

Print het recept hier

Adrukken
All