Pasta met Lam
Pastda
Pastda

Kortgebakken honing lamsham met gebrande gele en paarse worteltjes, kerstomaat en een mosterdsausje

Ingrediënten voor de lam

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • zwarte peper

Ingrediënten voor de saus

  • 2 eetlepels Graantjesmosterd
  • een halve citroen
  • 2dl witte wijn
  • halve ajuin
  • 1 teentje look
  • 2 el bloem
  • saffraan
  • 1 liter kippenbouillon
  • halve liter room
  • pesto

Ingrediënten voor de garnituur

  • Peterselie
  • Bieslook
  • Tricolore kerstomaatjes
  • enkele vergeten wortelen, paars en geel
Pastabar Pastda aan het werk

 

Bereiding:

 

Meng de honing en de sojasaus en kruid af met zwarte peper. Snij de Honey Lamsham in dikke plakken, schroei kort dicht in bruisende boter, plaats op een ovenschaal en bestrijk met de lak, plaats in een voorverwarmde oven van 170*C voor 20mins, elke 5 minuten hernieuw instrijken en overgieten met de jus.

Snij het vlees daarna eventueel in kleinere stukken.

De saus

Snipper de ui en de knoflook en laat stoven tot glazig, bestrooi met de bloem en laat even kort meebakken, blus af met de witte wijn en voeg de room en kippenbouillon toe samen met de mosterd en saffraan (saffraan is vooral voor de mooie gele kleur), laat dit opkoken en vervolgens op een zacht vuurtje 1/3de laten reduceren. Af en toe goed roeren zodat de bloem niet aanbakt aan de bodem.

Kruid af met peper, zout en citroensap,

De garnituur

Ontvel de tomaatjes, kleine insnijding, even in kokend water en daarna direct in koud water , zo pellen ze makkelijk, de pel kan er eventueel wat speels nog aanhangen daar dit veel smaak bevat.

Schil de wortelen, snij ze in reepjes en kook ze beetgaar in gezouten water, gebruik daarna een bunsenbrander (vb. voor crème brulee) om ze die licht gebrande smaak

te geven leg de bieslook op een rooster en droog ze kort in een voorverwarmde oven van 200*C 3à5 minuutjes is voldoende, zodra de bieslook crunchy is, is die goed.

Serveer met Penne en werk af met wat peterselie en de gedroogde bieslook